Защо букмейкърите налагат забрани на клиентите си?

Известно е, че букмейкърите рядко налагат наказания на своите потребителите. Разбира се всяко твърдение си има и своите изключения. Букмейкърите следят внимателно своите клиенти и ако усетят, че някой показва съмнителна дейност, се вземат необходимите мерки. Играчите, които печелят твърде много или експлоатират пазарните възможности е тази група от потребители, които най- често понасят санкции от букмейкърите. Разбира се, докато онлайн казината могат директно да затворят акаунта на играч, букмейкърите имат собствен начин да се справят с подобен тип дейност. В настоящата статия ще обсъдим някои от основните причини, поради които букмейкърите могат да наложат забрани на даден потребител.

Залаганията на уредени срещи носят перманентни забрани

Може да получите перманентна забрана

Залагането на предварителното фиксиран резултат на спортно събитие не само се счита за незаконно, но също така подкопава почтеността на този спорт. Това от своя страна намалява не само броя на заинтересованите играчи, но също така и броя на фенове на въпросния спорт. От гледна точка на букмейкърите обаче това е изключително лошо за бизнес модела. Обикновено играчите, които имат информация за уреден мач, са склонни да залагат огромни суми пари, което от своя страна дава колосални печалби. Когато се установи връзка между такъв играч и фиксиран мач, забрана е почти гарантирана във всички случаи.

Дългата печеливша серия също може да доведе до наказания

Ако започнете да познавате твърде дълго изхода от дадени спортни мероприятия, можете също да си навлечете гнева на букмейкърите. Един от вариантите пред платформите за спортни залози в подобен случай е директно да изтрие профила ви. Другия вариант е налагането на сериозен брой ограничения, които ще ви откажат да залагате на тяхната платформа. Някои от най-лошите примери за подобен тип наказания е, когато даден букмейкър ограничи максималната сума на залагането до 0,01 Евро. Това напълно обезсмисля времето, което играча ще прекара на този уебсайт за спортни залагания.

Също така, ако даден играч достигне определена сума от печалби, букмейкърът започва да го счита за „вреден за бизнеса“, което може да доведе до забрана. Всички онлайн букмейкъри разчитат на това, техните потребители да не печелят твърде много. От тази гледна точка, букмейкърите предпочитат да имат колкото се може повече губещи потребители, отколкото печеливши такива. Ако печелите малко- това е добре за букмейкъра. Но ако проявите отлични резултати във всеки отделен пазар, това неминуемо ще Ви накара да си потърсите друго място за залагане.

Налагане на ограничения при депозити

Понякога има налагане на ограничения при депозити

Подобен тип мярка може да бъде предприета, ако даден играч не е дал безпристрастна причина, която да вдигне ограниченията наложени от букмейкъра. По този начин се стига до два изхода- участникът може или да загуби всички останали средства, с които разполага по сметката си, или да ги изтегли и никога повече да не залага в този уебсайт. И в двата случая букмейкърът се отървава от клиент, който пряко се намесва в печалбите му.

Налагане на забрани без предупреждение

Имайте предвид, че обжалването на ограничения е практически невъзможно. Въпреки че много букмейкъри заявяват, че няма да налагат наказания без причина, в действителност подобни ситуации се разрешават по неписаните правила на букмейкъра. Това означава, че те винаги са в рамките на „законното си право“ да измислят почти всичко, за да избегнат насрещни обвинения. Следващия път, когато правите залог, не забравяйте, че букмейкърите искат да го направите за „забавление“ и определено не за печалба.